Úgy határoztál, hogy hiszel Jézusban, mint Megváltódban?

  • El akarsz fordulni a bűnös, romlott, kudarcos életedtől, és átadni magadat Istennek?
  • Szíved mélyén elismered, hogy bűnös vagy, vétkeztél Isten ellen?
  • Elhiszed, hogy Jézus a te bűneidért HELYETTED halt meg a kereszten?
  • Elhiszed, hogy Jézus feltámadt, és ma is él?
  • Hiszed, hogy ha megvallod bűneidet, Ő hű és igaz, és megbocsájt neked, és eltörli azokat?

Igen? Hála Istennek! Akkor hit által elfogadtad kegyelmének ajándékát, bűneid bocsánatát!megteres_1


Bátorítunk, saját szavaiddal mondd el Jézusnak, hogyan döntöttél.

Ha úgy érzed, nem tudod, mint mondj, elmondhatod ezeket például:

Úr Jézus Krisztus, felismertem, hogy bűnös vagyok. Vétkeztem ellened, sokszor, szavakkal, tettekben. Nagyon bánom minden bűnömet. Megértettem, hogy Te értem vállaltad magadra a bűneim büntetését, helyettem haltál meg a kereszten. Hiszek abban, hogy feltámadtál és ma is élsz. Kérlek, bocsásd meg nekem minden bűnömet. Elfordulok minden bűnömtől, és teljes szívemből hiszek Benned. Szívemből hiszem, hogy Te vagy Isten Fia, Megváltóm és Szabadítóm. Találkozni akarok Veled, és egész életemben Téged akarlak szolgálni. Engedelmes tanítványod akarok lenni, követni Téged minden nap. Teljes szívemből bízom Benned, a nem akarok többé magamban bízni. Köszönöm, hogy meghallgattál. Köszönöm, hogy szeretsz és megváltottál. Szeretlek, Uram!…

(FIGYELEM: ez nem egy olyan elismételendő „megtérő ima”, amit ha csak úgy elmondasz, akkor megtérsz. A szívedtől és a hitedtől függ minden. Ez „csak” néhány mondat, amit elmondhatsz Istennek, ha egyetértesz vele, és őszinte szívből hittel el tudod mondani.
De nincs elvárás, mit mondj, csak légy önmagad, és öntsd ki a szíved Istennek!)


Mi történik ilyenkor?

Egy csodálatos találkozás: a bűnös, romlott, eltévedt teremtmény, HAZATÉR Teremtőjéhez, és felismeri: Ő mindig is szerette és őrizte, figyelt rá, és kész visszafogadni őt.feltámadt1
Ha őszintén kitártad a szíved Isten előtt, a szívedet mélyen békesség, és öröm tölti el, mert találkoztál a feltámadott Jézussal, és Ő megbocsájtott neked.

Valóban boldog leszel!

„Boldogok azok, akiknek Isten megbocsátotta, amikor a Törvény ellen vétkeztek, akiknek bűneit eltakarta.
Boldog ember, akinek bűneit nem tartja számon az Úr!” (Róm 4:7-8)

Szinte mindenki máshogyan éli meg, hogy megtért és odafordult Jézushoz. Sokan azonnal meggyógyultak, másoknak nagy békesség és biztonságérzésük lett, elmúlt a halálfélelmük, reménység jött a szívükbe, bizalom és hit.


Hogyan tovább?labnyomok

Ha megtérsz – azaz megváltoztatod a gondolkozásodat és életviteledet, – annak gyakorlati következményei vannak. Erőt kapsz egy tiszta, szabad, új életre, hiszen valóban egy új élet született meg benned.

Istennek pedig van egy „menetrendje”:

Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szent Szellem ajándékát.
Mert nektek szól az ígéret és gyermekeiteknek és mindazoknak, akik távol vannak ugyan, de akiket elhívott az Úr, a mi Istenünk. (Apostolok cselekedetei 2:38-39)

Szükséges tehát, hogy miután megtértél és hiszel Jézusban, keresztelkedj  meg vízbe (bemerítkezés), és kérd a Szent Szellem ajándékát. Ezek a “kereszténnyé válás alaplépései” a Biblia szerint.

Ha nincs senki a közeledben, aki segíteni tudna ezekben, segítünk!


Egy csodálatos, új kapcsolat indult el Jézussal. Keresd és kövesd Őt minden nap. Ő pontosan tudja, mit érzel, milyen helyzetben vagy, mire van igazán szükséged, merre tovább. Bízz Benne.
Beszélgess Vele (imádkozz), és olvasd a Bibliát, amely az Isten beszéde, tápláléka számodra. Javasoljuk, hogy kezd Lukács és János evangéliumával.

Másik fontos dolog: keresd meg a környezetedben azokat, akik hozzád hasonlóan szívükből hisznek Jézusban, és Őt követik (ők Jézus tanítványai). Tovább kell, hogy lépj, és ebben ők segíteni tudnak.

Szívesen segítünk neked ebben, ha felveszed velünk a kapcsolatot, és írsz nekünk.
Örömmel hallanánk felőled, mit éltél át.


Van itt egy kis összefoglaló tanítássorozat, amiben szeretnénk neked segíteni az első lépésekben. Töltsd le és tanulmányozd ezt a kis anyagot:

Első lépések – a tanítvánnyá válás útján 2012 v2 (pdf, 1,2 MB)


Ha kérdésed merül fel, kérlek bátran írj! Amiben tudunk, segítünk. Ha nincs Bibliád, írj, és igyekszünk segíteni. Addig is online találsz több Bibliát is, pl. itt.

Szeretettel köszöntünk Isten családjában!!!